Du kan skapa odlingen du drömmer om!

Odla Hållbart- Medlemstjänst

Medlemskap med utbildningsmaterial, community och support- prenumeration

Vad skulle det betyda för dig att få precis den kunskap du behöver vid rätt tid och att få svar på dina frågor efter hand de dyker upp?
Att inte fastna i osäkerhet och mikrobeslut om såtid, krukstorlek och näringsbebov eller materialval i köksträdgårdens gångar utan få hjälp vidare till handling och odlingsglädje?

Välkommen till Odla Hållbart- medlemstjänsten är tyvärr stängd för tillfället men skriv upp dig på väntelistan så får du ett fint bonuserbjudande när vi öppnar upp igen. 

Mina metoder för en hållbar och effektiv odling hjälper dig att våga mer, spara tid så du kan njuta av din odling samtidigt som du når dina odlingsmål- en prunkande odling, hemodlad mat och ljuva blomster.

Är du sugen på att börja odla eller utveckla din odling
så finns min medlemstjänst för dig full med kunskap och stöd!

 Vill du som nybörjarodlare...

 • Känna glädjen och stoltheten i att så dina fröer och se blommor och grönsaker växa och utvecklas?
 • Servera nyskördade morötter på middagsbordet och sänka dina matkostnader?
 • Få rätt info i rätt tid utan att behöva oroa dig för att du missar nåt så att du kan lyckas samtidigt som du lär dig.
 • Ha en trygg hand att hålla längs vägen. Nån som ger kunskap i rätt tid och hjälper dig i alla små beslut.
Eller söker du vidare kunskap och inspiration för att... 

 • Få mer struktur i din odling så att du kan växla upp och få större och säkrare skördar för mer självhushållning?
 • Förstå det här med vintersådd och övervintring i grunden och odla året runt för flera skördar på en yta?
 • Skapa en god jordhälsa, naturliga kretslopp och en mindre arbetskrävande odling?
 • Samodla blommor och grönsaker för en vacker trädgård för både din och pollinerarnas skull?
 • Få konkreta tips anpassade för dig och bolla dina idéer?

Med kunskapen och tryggheten från Odla Hållbart i ryggen kan du vara närvarande
 och njuta av din odling utan att behöva googla med jordiga fingrar.
Odlingen kan då ge återhämtning som du kanske ändå behöver i vardagen.

Kanske längtar du som förälder efter att...

 • Odla tillsammans med ditt barn och dela upptäcktsresan och odlingsglädjen? 
 • Väcka barnens nyfikenhet för att äta grönsaker genom att skapa intresse och lust i odlingen? 
 • Kunna vara ute mer i trädgården och odla sida vid sida med barnet där var och en nöjda och glada pysslar med sitt?
 •  Nyfiket lära om vattnets och jordens kretslopp i odlingen och om de viktiga insekterna som hjälper oss?
Eller behöver du...

 • Upptäcka naturens och trädgårdens lugnande och helande kraft med händerna i jorden?
 • Känna att du utvecklas inom ett område som känns meningsfullt och givande både för dig, familjen och miljön?
 • Få återhämtning från en stressig vardag samtidigt som du ägnar dig åt något produktivt?
 • Mer meningsfullhet och en mer hållbar livsstil?
 • Kunskap och stöd för att bli trygg i din odling så att du kan njuta av den utan stress och osäkerhet att du gör fel?

Härligt, det är precis det jag ger dig om du går med i Odla Hållbart!

Snart 200 medlemmar har fått hjälp i Odla Hållbart.
Så här säger några av dem.

"Jag får tillgång till kunskap om odling med inriktning på hållbar odling, vilket är precis vad jag behöver eftersom jag vill odla i samklang med naturen. Maria delar generöst med sig av tid och kunskap. Det märks att hon bryr sig om mig som medlem."Annika

Medlem -Odla Hållbart

"Medlemstjänsten hjälper mig som nybörjare att veta vad jag behöver för att odla det jag vill utan att behöva sålla bland all information som finns på internet. Kursen är full med relevant information och vid frågor svarar Maria snabbt och tydligt.
I facebookgruppen delas olika erfarenheter, tips och råd."

Linda 

Medlem -Odla Hållbart

"Bra med kursmaterial där jag kan gå tillbaka och titta, jag har det alltid tillgänglig. Facebookgruppen ger stort utbyte då man kan ställa vilka frågor som helst och utbyta erfarenheter. Livesändningarna är toppen och om man missar den kan man se dem i efterhand. Maria du ger positiv energi till min odling."
Malin I

Medlem -Odla Hållbart

Allt du behöver kunna- steg för steg

När vi odlar gör vi otroligt många olika moment såsom förodling eller direktsådd, plantering i pallkragar eller på friland, ogräsrensning, näringsvattning... ja listan blir lång.

I Odla Hållbart får du reda på VAD som ska göras, NÄR det ska ske, HUR du ska göra och inte minst VARFÖR. För allt detta finns det instruktioner i kursportalen på plats för dig. Nu över 100 korta lektioner, mestadels videos som praktiskt visar hur jag gör men även odlingskalender för varje månad och en mängd hjälpsamma guider och checklistor.

Ofta är det bara en liten justering som skiljer mellan att lyckas eller misslyckas och därför får du snabbt svar på dina specifika frågor när du vill i vår härliga facebookgrupp som bubblar av odlingslust.

Du som har gott om tid och vill djupdyka kan plöja lektioner på rad och du som vill hänga med steg för steg följer mina rekommendationer och länkar i veckomejlen och fördjupar dig i det som är aktuellt för årstiden.

Utöver det pedagogiska kursmaterialet sänder jag live och svarar på frågor vilket kan lyssnas på efteråt. Du som gillar att lyssna på podd kan lyssna igenom ett stort arkiv med Q&A's katalogiserat efter månad och ämne.

Det finns inte en lösning för alla när det kommer till jordar, näring utplantering mm. Min erfarenhet baseras på två helt olika odlingar- liten radhusträdgård i låg zon med tung lerjord och en större frilandsodling på distans i fattig sandjord med växthus i högre zon. 

Odla Hållbart modellen- odlingskunskap med helhetstänk!

De praktiska momenten i kursportalen grundar sig på Odla Hållbart modellen som strävar efter en miljömässigt och ekonomiskt hållbar odling som även är hållbar över tid för dig som odlar i form av tid och energi.

Vi skapar resurseffektiva kretslopp och odlar för biologisk mångfald, men även för att stärka vår hälsa genom  aktiviteterna vi gör i odlingen och skörden den ger året om.

Jag har skapat Odla Hållbart modellen utifrån min bakgrund som miljövetare och hållbarhetsspecialist där jag jobbat mycket med naturliga kretslopp,  hälsa och social hållbarhet tillsammans med mina erfarenheter från många års nyfiket och experimenterande odlande i olika typer av jordar och zoner.

Att vara odlande trebarnsmamma har också gett mig insikter och erfarenheter som tar plats i modellen, inte bara i form av råd för att odla med barn utan även att odla effektiv och gena där det går men samtidigt ger fint resultat. Good enough helt enkelt då tiden sällan finns i överflöd.

Vi odlar vår plats på jorden med de resurser vi har för miljöns och plånbokens skull och njuter av hela processen från jord till bord.

Varmt välkommen till Odla Hållbart!

Kika gärna på videon där jag beskriver min bakgrund, min odlingsfilosofi och vad du kan förvänta dig att ta del av i vår härliga grupp. Hoppas att vi ses på insidan!

”Det som passar mig med Odla Hållbart är tillåtelsen att komma med dumma frågor (utan att de känns dumma), att Maria gläds åt ens framsteg, och kommer med relevant feedback baserat på erfarenhet, kompetens och engagemang, hennes miljöengagemang och en fin gemenskap i gruppen. Det känns verkligen att Maria engagerar sig i varje medlems odlingar, frågor och funderingar. Jag får svaren som anpassas till min odling och min erfarenhet och inte bara odling generellt.
Catarina

Medlem -Odla Hållbart

"Medlemstjänsten inspirerar till att våga lite mer och ger stöttning, pepp och råd från sådd till skörd. Dessutom får man chansen att se hur andra odlar och det blir på ett lite mer personligt plan i ett mindre forum än med flera tusen medlemmar. Jag får snabbt svar eller feedback. Det saknar jag i andra öppna forum. Jag vill nå en ytterligare dimension i min odling och tycker att jag är värd det som en egen treat."Jenny

Medlem -Odla Hållbart

"Superbra medlemstjänst! Mycket bra och informativt kursmaterial som hjälper mig komma vidare i mitt odlande. Gemenskapen i facebookgruppen är fantastisk! 🤩 Maria är toppen man får alltid snabb och bra feedback när man har frågor eller funderingar! 😍"Theresa

Medlem -Odla Hållbart

Därför tror jag att du kommer att trivas?

Det är ett himla härligt gäng där alla får synas och höras. Jag ser till dina och platsens förutsättningar och ger dig personligt anpassade råd. Lite som din egna odlingscoach!

Webbkursen är fylld av fakta och kunskap och det finns ett varmt och personligt tilltal som genomsyrar hela medlemstjänsten och gör att medlemmarna trivs. Här finns inga dumma frågor och de får svar så många gånger det behövs!

Du tar till dig det innehåll som passar dig och i din takt, samtidigt som jag lyfter viktiga moment i rätt tid för dig som inte vill missa nåt. Häng med och berika vårt gäng!

"Medlemstjänsten har inspirerat mig att våga ta ut svängarna mer i min odling, att testa nya metoder, planera på ett effektivt sätt med hjälp av kursmaterialet. Massor av inspiration och kunskap från Maria men också från andra härliga medlemmar."


Medlem

Medlem -Odla Hållbart

"En bra faktabank som man kan gå tillbaka till och dubbelkolla. Trevligt och givande med livesändningarna där man kan ställa frågor. Lär mig också mycket av andra medlemmar och deras frågor."Britt

Medlem -Odla Hållbart

"En jättefin och bra medlemstjänst med Maria som är där och stöttar och peppar på bästa sätt, i små och stora frågor. En stor fördel är FB-gruppen och live-sändningarna där man får svar på alla sina frågor!! Stora som små. Man känner helt enkelt att man får den stöttning man behöver!"
Malin J

Medlem -Odla Hållbart

Vilket erbjudande passar dig bäst?

Du kanske undrar...

Raka motsatsen skulle jag säga. Du får informationen serverad i rätt tid i aptitliga portioner och du slipper leta efter info från många olika källor och fastna i googlandet. Sen kan du använda kursmaterialet som en faktabank att gå tillbaka till när du känner behov av det. Informationen är väl strukturerat under olika sektioner och lektioner så det är lätt att navigera och se vad du har gått igenom och vad som är nytt. Några medlemmar nyttjar bara kursportalen medan andra lägger mest tid i fb-gruppen och en del slukar allt. 

En medlemstjänst kan vara uppbyggd på olika sätt men här hos mig innebär det ett stort engagemang från min sida i dig som medlem. Du har möjlighet att ställa frågor så ofta du vill och behöver i den förhållandevis lilla gruppen där medlemmarna även är ett stort stöd för varandra och hjälper till att peppa och motivera till nya skördar. Jag har skapat just en medlemstjänst för att jag är övertygad att det är det bästa, roligaste och mest effektiva sättet att lära sig odla på.  Att få kunskap portionerad över tid i rätt tid och någon att fråga när undringar och tvivel dyker upp längs vägen. 

Jo, det tar ju lite tid att odla beroende på omfattningen såklart men det är ju också en del av poängen för många av oss som trivs i odlingen. Har du tur så blir det en hobby som ger både avkoppling, naturlig utetid, värdefulla kunskaper och en himla massa god och näringstät mat utan tillsatser. Det känns otroligt tillfredställande och meningsfullt att se sitt lilla frö spira och växa till en stor grönsak. Total jag kan-känsla!

Nej, det finns ingen bindningstid eller uppsägningstid för månadsprenumerationen. Du är med så länge det ger dig värde.

Jag lovar det är det ingen som har- inte jag heller! Däremot kan vi ha mycket erfarenhet och kunskap vilket jag har samt en experimentlusta som har lärt mig mycket då det inte blivit som jag tänkt alltid. Därför kan jag lotsa dig framåt och förbi många fallgropar samt till förmågan att analysera och dra lärdom av oönskade resultat. Snart är du en person som andra tycker har gröna fingrar :)

Det här är ingen vanlig medlemstjänst med tillgång till inspirerande material utan här ges möjlighet till mycket individuellt stöd tillsammans med guider och mallar som underlättar och strukturerar upp din odling. Jag är övertygad om att den här tjänsten kommer att göra så stor skillnad för dig och ge dig stort värde och de resultat du vill ha. Jag lär dig också ta tillvara resurserna som finns på din plats vilket bidrar till att du slipper många köp och kan spara pengar på odlingen. Utan bindningstid är det väldigt riskfritt att testa eftersom du kan hoppa av om du inte tycker att den ger tillräckligt värde. Det är ju olika hos alla men här hemma skulle tex ekologisk potatis kosta mer per månad om jag nu inte odlat den själv eller våra streamingtjänster för den delen :) 

Jag odlar en liten radhusträdgård i zon 2 och en stor odling i zon4 och har experimenterat mycket med vinterodling för att lära mig vad plantorna tål i olika lägen och i olika utvecklingsstadier för att förlänga säsongen. Med det skiftande klimatet har vi dessutom haft vintrar motsvarande zon 1 då mycket kan övervintra på friland till hårda vintrar där vi haft ner till -20 grader under flera veckor och mycket snö. Detta har bidragit till en stor förståelse för olika växtklimat och hur gränserna kan tänjas. I medlemsportalen har vi nu medlemmar som odlar från zon 1 till 6. Så lärorikt och roligt! 

Om du trycker på prenumerera-knappen så får du lämna dina kortuppgifter och betalning sköts sen via en säker betalsite varifrån du får ditt kvitto inkl. momsangivelse samt faktura på köpet. Sen får du ett mejl med inloggningsuppgifter och länk så att du kan signa in upp till höger på den här sidan. Du får med en gång tillgång till kursen! Från menyn kan du sedan även avsluta din prenumeration den dagen du önskar det. Då kommer du att ha tillgång till innehållet tills din betalda månad tagit slut. När jag ser att du har börjat prenumerera ger jag dig tillgång till facebookgruppen för medlemmar som du hittar via länk i kursportalen och ansöker att gå med i.

 • Helårsmedlemskap
 • 1990 SEK

  1990 SEK /år

  Prenumeration (normalpris 2490:-)

  Jag vill bli medlem
 • ** Två månader gratis **
 • Direkt tillgång till allt kursmaterial
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Vid uppsägning har du tillgång till materialet betalperioden ut
 • Prenumerationen fortlöper tills du säger upp den med ett enkelt knapptryck
 •  
 • Halvårsmedlemskap
 • 995 SEK

  995 SEK /6 månader

  Prenumeration (normalpris 1245:-)

  Jag vill bli medlem
 • ** En månad gratis **
 • Direkt tillgång till allt kursmaterial
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Vid uppsägning har du tillgång till materialet betalperioden ut
 • Prenumerationen fortlöper tills du säger upp den med ett enkelt knapptryck
 •  
 • Mest Populära
  Månadsmedlemskap
 • 199 SEK

  199 SEK /månad

  Prenumeration (normalpris 249:-)

  Jag vill bli medlem
 • Direkt tillgång till allt kursmaterial
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Vid uppsägning har du tillgång till materialet betalperioden ut
 • Prenumerationen fortlöper tills du säger upp den med ett enkelt knapptryck
 •  

"Odla Hållbart är mitt hjärteprojekt där jag kokat ihop all min
kunskap och erfarenhet som miljövetare och odlare."

Jag hjälper dig där du står!

Medlemstjänsten är verkligen mitt hjärteprojekt där jag använder all min kunskap och erfarenhet som miljövetare och odlare för att hjälpa medlemmarna nå sina odlingsmål utifrån sina förutsättningar och resurser.

Oavsett om det är att våga göra den första sådden, börja vinterodla eller odla för självförsörjning så finns jag där. Hela vägen, som en personlig odlingscoach.  

Jag har skapat just en medlemstjänst för att jag är övertygad att det är det bästa, roligaste och mest effektiva sättet att lära sig odla på.

Kunskap portionerad över tid och en hand att hålla längs vägen. Att bli bemött i en trygg miljö efterhand som frågorna dyker upp med förklaringar som ger förståelse på djupet.
Det vill jag ge dig och jag längtar efter att ses!

 • Helårsmedlemskap
 • 1990 SEK

  1990 SEK /år

  Prenumeration (normalpris 2490:-)

  Jag vill bli medlem
 • ** Två månader gratis **
 • Direkt tillgång till allt kursmaterial
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Vid uppsägning har du tillgång till materialet betalperioden ut
 • Prenumerationen fortlöper tills du säger upp den med ett enkelt knapptryck
 •  
 • Halvårsmedlemskap
 • 995 SEK

  995 SEK /6 månader

  Prenumeration (normalpris 1245:-)

  Jag vill bli medlem
 • ** En månad gratis **
 • Direkt tillgång till allt kursmaterial
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Vid uppsägning har du tillgång till materialet betalperioden ut
 • Prenumerationen fortlöper tills du säger upp den med ett enkelt knapptryck
 •  
 • Mest Populära
  Månadsmedlemskap
 • 199 SEK

  199 SEK /månad

  Prenumeration (normalpris 249:-)

  Jag vill bli medlem
 • Direkt tillgång till allt kursmaterial
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Vid uppsägning har du tillgång till materialet betalperioden ut
 • Prenumerationen fortlöper tills du säger upp den med ett enkelt knapptryck
 •  
"Jag är ny i gruppen sedan ett par veckor men har redan lärt mig massa nytt om odling. Marias kurser på medlemssidan är informativa och detaljerade, hon bryter ner de olika momenten så det är lätta att förstå även för en nybörjare. Förutom all info på medlemssidan är det underbart att vara med i Facebook gruppen med alla andra där vi rådfrågar och stöttar varandra och Maria är alltid snabb på att svara när du undrar något. Fredagsliven och teamsmötena gör så att det känns som att vi är en familj, en odlingsfamilj ❤️"
Camilla

Medlem -Odla Hållbart

"För mig som varit med sen start och provade att hoppa ut i november-december så vet jag att jag saknar Marias coachning och gruppens dialog i FB gruppen. Jag är glad att vara tillbaka igen till direktkontakt med Maria som odlingscoach och tillträde till en grupp likasinnade."Annika

Medlem -Odla Hållbart

"För mig som är ensam i min fysiska odling så ger medlemstjänsten en gemenskap. Eftersom det är en lagom stor grupp så får man snabbt svar på sina frågor. Maria utvecklar också hela tiden tjänsten tillsammans med medlemmarna så jag som har varit med från början tycker fortfarande att jag lär mig nya saker och utvecklas i min odling. Marias kunskap och erfarenhet har gjort att jag har prövat på nya sorters grönsaker och blommor och också nya odlingsmetoder. Sen är det en väldigt mysig stämning i gruppen där alla hjälper och tipsar varandra. Mycket nöjd med mitt medlemskap."
Jenny

Medlem -Odla Hållbart

Kursportalen innehåller material om odlingens olika delar!

Här kan du läsa om Maria i media- klicka på bilderna

 Allt om Trädgård- Odlarliv Specials reportage om Marias odlingar från radhusträdgård och stuga.

Allt om Trädgård- Odlarliv Special
Text: Anna Rökaeus Foto: Karin Wildheim 

 Vintersådd med Maria från radhusträdgården i reportage från TT.

Sydsvenskan
Text: Mikael K Nilsson Foto: Björn Larsson Rosvall för TT

  Reportage om att fira en mer hållbar jul med Marias bästa hållbarhetstips.

Expressen
Text: Astrid Larsson

Maria Mehlin

Hej, jag heter Maria och är odlingsinspiratör, hållbarhetsspecialist och inte minst trebarnsmamma.

Odla gör jag så mycket jag får rum med i radhusträdgården i Kungsladugård, Göteborg och i den större köksträdgården vid vår stuga utanför Alingsås. Jag föreläser och skapar webbkurser inom odling och hållbar livsstil samt driver en medlemsportal för dig som vill ha odlingskunskap, gemenskap med andra odlare, handledning och stöttning i ett. Mina styrkor är att jag kan inspirera och engagera till stordåd samtidigt som jag kommunicerar på ett avskalat sätt utan att krångla till det. Jag ger dig och din odling en riktig energiboost! Hoppas vi ses!